Snelschaakavond een succes!

Vrijdag 7 juni was onze jaarlijkse snelschaakavond voor jong en oud. 28 schakers streden in 4 groepen om de punten. In groep 4 verraste Rein Reek vriend en vijand. Het was de eerste keer in zijn leven dat hij snelschaakte en aan hem moest van tevoren alles nog uitgelegd worden over het hoe en wat. Vervolgens scoorde hij 5 uit 9!. Maar de winst van de groep ging naar Lucas van Mens met 8,5 uit 9. Leon Thomasse werd tweede met 6,5 uit 9.

In groep 3 was Wout Slokker onverslaanbaar met de maximale score van 100%!. Proficiat Wout, je snelschaakcarrière is begonnen en volgend jaar wordt je wellicht ingedeeld in een hogere groep. Veel oefenen dus…

In groep 2 was het routinier Han Kemperink die geen genade kende voor zijn tegenstanders. Met 11 uit 14 werd hij groepswinnaar. Overigens op de voet gevolgd door voorzitter Willem Pool.

In groep 1, ook een dubbelrondige achtkamp met 6 min denktijd per persoon per partij was het de geconcentreerd spelende clubkampioen Eric van der Klooster die met 12 uit 14 uitsteeg boven de rest. Hij verloor alleen eenmaal van de nr. 2, Wouter Beerse, die met 11 uit 14 een stevige tweede plaats innam.

Eric van der Klooster is hiermee dus snelschaakkampioen van het seizoen 2023-2024.

Volgende week weer een reguliere schaakavond, dus als je niet kunt gewoon afzeggen bij competitieleider Hans Leeuwerik.

Egbert

Dit bericht is geplaatst in Verslag,stand en uitslagen. Bookmark de permalink.